Oldal kiválasztása

Szerezz be egy jó összetételű multivitamint!

Szükséged van arra, hogy minden nap kiegészítsd az étrended egy olyan multivitamin készítménnyel, ami arányaiban, komplexitásában és méretében is alkalmas arra, hogy támogassa szervezeted a program során és utána folyamatosan.

Ennek feltétlenül kell, hogy tartalmazzon krómot, magnéziumot és cinket, valamint bőségesen B-vitaminokat és D-vitamint.

Egy ilyen összeállítás nem fér bele egyetlen tablettába vagy kapszulába. Általánosan elmondható, hogy az egytablettás multivitamin készítmények nem érnek sokat. Legalábbis abban az esetben, ha napi egy tabletta a javasolt mennyiség. Amennyiben a fent javasolt összetevőket hatékony mennyiségben egyetlen tablettába szeretné sajtolni valaki, az egy kisebb ping-pong labda méretével vetekedne és nem lenne valami egyszerű lenyelni.

A Te szervezetednek olyan mennyiségre van szüksége ezekből az egyébként kis mennyiségben szükséges tápanyagokból, ami nem zsúfolható bele egyetlen kapszulába még a legmodernebb gyártási technológiákkal sem. Ahogy soha nem lesz 1 cm-es csirkecomb, amitől jóllakhatunk, ugyanúgy nem lehetséges egy tabletta méretű napi multivitamint gyártani, ami hatékony.

Szerencsére több gyártó választékában is kapható olyan alap multivitamin csomag, ami egy csomagban, de azon belül több kapszulában ill. tablettában tartalmazza a szükséges napi adagot. Én a Vitaking Multi Profi csomagjait javaslom. Azok közül is a Multi Plusz nevű tartalmazza a legtöbb olyan összetevőt, ami a diabéteszesnek segít.

Természetesen nem a márkanév a lényeg, hanem az összetétel. Egy legalább 50-es B-komplex tabletta, minimum 1000 mg C-vitamin, 500 mg kalcium és 250 mg magnézium, valamint 50 mcg króm feltétlenül legyen benne a napi adagban. A többi egyéb vitamin pedig legyen ezekkel arányosan összeállítva.

Most is, mint az elején hangsúlyozni szeretnénk, hogy mielőtt elkezded szedni, tájékoztasd erről orvosod és kérd ki a tanácsát.

Amennyiben nem állsz orvosi kezelés alatt, javaslom, hogy a vitamintanacsado.hu oldalán töltsd ki a tesztet, hogy személyre szabott javaslatot kaphass a napi étrend-kiegészítésre.

———

Ha ezzel megvagy, jöhet a 11. napi feladat.

A cukorbetegség gyógyítható…

A cukorbetegség gyógyítható…

… mindössze 25 nap alatt, véglegesen. Az alábbi egy szinte bárki számára követhető program aminek célja a 2-es típusú diabétesz végleges kezelése mindössze 3-4 hét alatt. Hogy lehet ez? A válasz igen egyszerű: A program nulladik napján elmész a saját orvosodhoz, aki...

bővebben
0. nap – a felkészülés

0. nap – a felkészülés

Mielőtt belefogsz ebbe a programba, mindenképp vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal, aki jelenleg kezeli nálad a diabéteszt. Azzal, aki beállította az inzulinod vagy a gyógyszer adagod. Tájékoztasd arról, hogy egy életmód változtatást szándékozol csinálni. Mondd el...

bővebben
1. nap – Az üdítőitalok

1. nap – Az üdítőitalok

Üdvözlünk a 25nap.hu diabétesz programjának első napján. A mai feladat egyszerű: Hagyd abba az üdítőital fogyasztást! A hátralevő életedben soha többet ne igyál üdítőitalt. Sem kóla, sem tonik, sem a dobozos, gyümölcslének hívott italok nem szolgálják az egészséget....

bővebben