Oldal kiválasztása

Kezdj el erőfeszítést igénylő feladatokat végezni!

Az eddigi nem megerőltető séta mellett most arra van szükséged, hogy az izmaid is megerőltesd.

Az optimális az lenne, ha beiratkoznál egy konditerembe és egy szakértő edzővel fokozatos, a jelenlegi kondíciódnak megfelelő programot dolgoznátok ki.

Alternatívaként beszerezhetsz egy pár kézi súlyzót és egy oktató videót bármelyik sportszer szaküzletben. Ha erre sem szeretnél költeni, a fekvőtámasz + guggolás + felülés kombináció is megteszi. A lényeg az, hogy hetente egy alkalommal erőltesd meg alaposan az izmaid. Nem sok, hanem nehéz munkát kell az izmoknak végezniük. Ha valaki tud 500 felülést végezni, annak semmi értelme. Vegyél az öledbe egy nagy követ és csinálj 10 felülést vele, de a tizediknél kerekedjen ki a szemed és ne tudj még egyet csinálni.

Ha egy kézi súlyzóval tudsz csinálni 100 karhajlítást, annak semmi értelme. Növeld meg a súlyt pár kilóval és csinálj tízet mindössze, de a végén érezd, hogy meggyullad a bicepszed.

Ha tudsz 100 guggolást végezni, akkor vegyél a válladra 10-15 kiló nehezéket és csinálj egy tucattal csupán, de érezd, hogy égnek az izmaid és kínzod őket.

Érted a különbséget ugye?

Ez meg fogja változtatni azt a módot, ahogy a tested a cukrot felhasználja és növekedni fog a sejtek inzulin-érzékenysége. Ráadásul fel fogod gyorsítani az anyagcseréd és a vér és a szövetek oxigén ellátását is.

Ettől azok jobban is fognak kinézni. Nem elhanyagolható mellékhatás. 🙂

———

És itt jön a 12. nap emberpróbáló feladata.

A cukorbetegség gyógyítható…

A cukorbetegség gyógyítható…

… mindössze 25 nap alatt, véglegesen. Az alábbi egy szinte bárki számára követhető program aminek célja a 2-es típusú diabétesz végleges kezelése mindössze 3-4 hét alatt. Hogy lehet ez? A válasz igen egyszerű: A program nulladik napján elmész a saját orvosodhoz, aki...

bővebben
0. nap – a felkészülés

0. nap – a felkészülés

Mielőtt belefogsz ebbe a programba, mindenképp vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal, aki jelenleg kezeli nálad a diabéteszt. Azzal, aki beállította az inzulinod vagy a gyógyszer adagod. Tájékoztasd arról, hogy egy életmód változtatást szándékozol csinálni. Mondd el...

bővebben
1. nap – Az üdítőitalok

1. nap – Az üdítőitalok

Üdvözlünk a 25nap.hu diabétesz programjának első napján. A mai feladat egyszerű: Hagyd abba az üdítőital fogyasztást! A hátralevő életedben soha többet ne igyál üdítőitalt. Sem kóla, sem tonik, sem a dobozos, gyümölcslének hívott italok nem szolgálják az egészséget....

bővebben