Oldal kiválasztása

Hagyd abba a hidrogénezett növényi olajok fogyasztását.

Ezek a nevükkel ellentétben nem természetes, hanem vegyészek által előállított olajok, amik szív és érrendszeri betegségeket okoznak, valamint hozzájárulnak a cukorbetegség kifejlődéséhez.

Mik is ezek az olajok? Elsősorban a margarinok és a különféle sütőzsiradékok. Ezeket a legsilányabb minőségű vegyi úton kinyert olajokból vegyi úton állítják elő azért, hogy a megfelelően kenhető állagot elérjék. Gyakran aromákkal és színező anyagokkal is kezelik, hogy ízletesebbek legyenek vagy az olaj eredeti szagát elvegyék. Amennyiben csomagolt élelmiszert vásárolsz, a hidrogénezett vagy részben hidrogénezett növényi zsiradék, és a transzzsír feliratok a csomagoláson arra utalnak, hogy ilyet tartalmaz a termék.

Gyakorlatilag az összes ipari pékáru kisebb-nagyobb mértékben tartalmaz hidrogénezett olajat. Beleteszik a kenyerekbe, a péksüteményekbe. Benne van a ropiban, a Pilótakekszben, a fánkokban és a kakaós tekercsben. A nápolyi szeletek majdnem fele ebből áll. Még az egészséges reggelinek pozicionált gabonaszeletek is ebből készülnek. Akár viccesnek is gondolhatnánk, hogy a szív- és érrendszerünkért aggódó Norbi Update1 müzliszeletei horror mennyiségben tartalmaznak transz-zsírsavakat. Még a tejtermékek közé kevert sajtnak nevezett valamiben is találtunk már ilyet, amivel a pizzád vagy a “sajtos-tejfölös” lángosod megszórták. Ezeket ne vásárold meg és próbáld kikényszeríteni a kereskedőktől az egészségesebb termékeket.

Sajnos az éttermi ételek esetén nem kell feltüntetni az összetételt, emiatt majdnem biztosan azt állíthatjuk, hogy margarinnal vagy sütőzsírral főznek és sütnek. Ez ugyanis sokkal olcsóbb, mint a vaj vagy a szűzolaj.

A 13. napi feladat tehát:

Soha ne egyél innentől kezdve betegségokozó hidrogénezett olajat.

Egyél, illetve használj helyette szűzolajat vagy vajat. Ne vásárolj telített olajokat tartalmazó pékárut és amennyiben lehetőséged van rá, kényszerítsd ki, hogy ilyet ne áruljon a kereskedés, ahol vásárolsz.

Olvasd még el a Natúr Hírek erről szóló cikkét is!

Amennyiben viszont elhatároztad magát és olajra cseréled a saját konyhádban a margarint, olvasd el a következő cikket, mielőtt vásárolni indulsz: ANYUKÁM IS EZZEL FŐZÖTT.

———

Ha ezt megfogadtad, mehetünk a 14. napi feladatra.

A cukorbetegség gyógyítható…

A cukorbetegség gyógyítható…

… mindössze 25 nap alatt, véglegesen. Az alábbi egy szinte bárki számára követhető program aminek célja a 2-es típusú diabétesz végleges kezelése mindössze 3-4 hét alatt. Hogy lehet ez? A válasz igen egyszerű: A program nulladik napján elmész a saját orvosodhoz, aki...

bővebben
0. nap – a felkészülés

0. nap – a felkészülés

Mielőtt belefogsz ebbe a programba, mindenképp vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal, aki jelenleg kezeli nálad a diabéteszt. Azzal, aki beállította az inzulinod vagy a gyógyszer adagod. Tájékoztasd arról, hogy egy életmód változtatást szándékozol csinálni. Mondd el...

bővebben
1. nap – Az üdítőitalok

1. nap – Az üdítőitalok

Üdvözlünk a 25nap.hu diabétesz programjának első napján. A mai feladat egyszerű: Hagyd abba az üdítőital fogyasztást! A hátralevő életedben soha többet ne igyál üdítőitalt. Sem kóla, sem tonik, sem a dobozos, gyümölcslének hívott italok nem szolgálják az egészséget....

bővebben