Oldal kiválasztása

Folytasd a 2. napon leírtak szerint a mozgást a szabadban, innentől kezdve minden 3. napon.

Az edzés legalább egy órán át tartson és fokozatosan emelheted a terhelés szintjét, ahogy az izmai egyre jobban bírják a terhelést. Minden 3. napon legyen edzés. A két edzés közötti két nap a regenerálódási szakasz.

Alakíts ki egy rendszert erre, használj figyelmeztető jelzést a naptárodban, állíts be egy emlékeztetőt a telefonodon, vagy szerezz magad mellé egy társat, akivel együtt végezheted az edzést. Egy társ remekül kiegészíti a saját akaraterőd és kisebb az esélye annak, hogy lustaságból feladod.

Sokat segíthet a megfelelő intenzitás meghatározásához, ha szerzel magadnak egy pulzus mérő órát. Ezt már 5000Ft körüli áron lehet kapni a sportszer áruházakban. Ne vegyél drága típust, a legolcsóbb is megteszi.

A Te ideális edzési pulzusod könnyedén ki tudod számolni egy egyszerű képlettel:

  • Ideális pulzus alsó határa: (220 mínusz az életkorod) x 0,65
  • Ideális pulzus felső határa: (220 mínusz az életkorod) x 0,75

Például egy 52 éves ember esetén:

  • Ideális pulzus alsó határa: (220-52) x 0,65 = 109
  • Ideális pulzus felső határa: (220-52) x 0,75 = 126

A példában szereplő embernek 109 és 126 között lenne az a pulzusszám, amit tartani kellene az egy órás edzés teljes időtartama alatt. Ez alatt nem túl hatékony az edzés, ez felett pedig fárasztó lehet a mozgás.

A szabadban végzett edzés sokkal egészségesebb – ezt ne feledd.

A 14. naptól a feladat:

Edzés minden harmadik nap a szabadban. Gyaloglás, kocogás vagy kerékpározás a saját kondíciódnak megfelelő gradiensen.

Élvezd az esőt, a szelet vagy a hideget. A hideg az nagyon egészséges!

Ha van kedved, látogass meg bennünket a Facebook-on, de ne a mozgás helyett, hanem utána. Írd meg, milyen volt beleszagolni az esőbe vagy csodálni, hogy remeg a levegő a forró aszfalt felett.

———

Aztán gyerünk a 15. napi feladatra!

A cukorbetegség gyógyítható…

A cukorbetegség gyógyítható…

… mindössze 25 nap alatt, véglegesen. Az alábbi egy szinte bárki számára követhető program aminek célja a 2-es típusú diabétesz végleges kezelése mindössze 3-4 hét alatt. Hogy lehet ez? A válasz igen egyszerű: A program nulladik napján elmész a saját orvosodhoz, aki...

bővebben
0. nap – a felkészülés

0. nap – a felkészülés

Mielőtt belefogsz ebbe a programba, mindenképp vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal, aki jelenleg kezeli nálad a diabéteszt. Azzal, aki beállította az inzulinod vagy a gyógyszer adagod. Tájékoztasd arról, hogy egy életmód változtatást szándékozol csinálni. Mondd el...

bővebben
1. nap – Az üdítőitalok

1. nap – Az üdítőitalok

Üdvözlünk a 25nap.hu diabétesz programjának első napján. A mai feladat egyszerű: Hagyd abba az üdítőital fogyasztást! A hátralevő életedben soha többet ne igyál üdítőitalt. Sem kóla, sem tonik, sem a dobozos, gyümölcslének hívott italok nem szolgálják az egészséget....

bővebben