Oldal kiválasztása

Egyél több nyers gyümölcsöt és zöldséget.

Bár a gyümölcsök érdekes módon sok cukrot tartalmaznak, remek táplálékok a cukorbetegek számára is. Sajnos ezt nem kellőképpen hangsúlyozzák ki az orvosok.

Amennyiben együtt kívánsz élni a természet állandó harmóniájával, és annak részeként élve gyógyulni, válaszd a szezonnak megfelelő gyümölcsöket vagy zöldségeket. Ezzel egyrészt olcsóbban, másrészt a legmagasabb tápanyagtartalom mellett jutsz a terményekhez. Ne júliusban egyél narancsot, decemberben pedig dinnyét.

A legmegfelelőbb gyümölcsök a cukorbetegek számára a bogyós gyümölcsök: eper, áfonya, ribizli, megy, málna, de télen az alma és a körte is remek választás. Én minden nap eszek almát, mert olcsó és egész évben elérhető. De mindig van a fagyasztómban mirelit bogyós erdei gyümölcs is. Ezt a szupermarketek árulják egész évben és kitűnő biztonsági tartalék, ha semmi friss gyümölcs nem lenne otthon. Minél színesebb egy gyümölcs leve, annál értékesebb egészségvédelmi szempontból.

A zöldségeket fogyaszd nyersen vagy enyhén párolva. Ne főzd túl őket. Legjobb, ha nem is főzöd.

A konzervek nem jók, mert hozzáadott cukrot tartalmaznak. Sajnos ez a jellemző az aszalt gyümölcsökre is. Amennyiben van módod magadnak aszalni, az remek, de a bolti aszalmányok hozzáadott cukrot tartalmaznak.

Télen a mirelit a jobb választás, mint a befőttek. Egy jó dolog a 21. században, hogy ma már egész télen lehetősége van bárkinek friss gyümölcshöz jutni.

Fogyaszd őket legalább kétszer-, de inkább háromszor akkora mennyiségben, mint eddig. Ne aggódj: nem hízni fogsz tőle, hanem fogyni.

———

És most jöjjön a 18. nap.

A cukorbetegség gyógyítható…

A cukorbetegség gyógyítható…

… mindössze 25 nap alatt, véglegesen. Az alábbi egy szinte bárki számára követhető program aminek célja a 2-es típusú diabétesz végleges kezelése mindössze 3-4 hét alatt. Hogy lehet ez? A válasz igen egyszerű: A program nulladik napján elmész a saját orvosodhoz, aki...

bővebben
0. nap – a felkészülés

0. nap – a felkészülés

Mielőtt belefogsz ebbe a programba, mindenképp vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal, aki jelenleg kezeli nálad a diabéteszt. Azzal, aki beállította az inzulinod vagy a gyógyszer adagod. Tájékoztasd arról, hogy egy életmód változtatást szándékozol csinálni. Mondd el...

bővebben
1. nap – Az üdítőitalok

1. nap – Az üdítőitalok

Üdvözlünk a 25nap.hu diabétesz programjának első napján. A mai feladat egyszerű: Hagyd abba az üdítőital fogyasztást! A hátralevő életedben soha többet ne igyál üdítőitalt. Sem kóla, sem tonik, sem a dobozos, gyümölcslének hívott italok nem szolgálják az egészséget....

bővebben