Oldal kiválasztása

Alaposan csökkentsd le az állati eredetű zsírok fogyasztását!

… és válassz helyette növényi eredetű zsíradékokat vagy zsíros növényeket.

Az olyan állati eredetű zsírok, mint a húsok, a sajtok és egyéb zsíros tejtermékek hozzájárulnak a cukorbetegség romlásához. Kezdj el zsírokban gazdag növényi eredetű dolgokat enni ezek helyett.

Zsíros növények

Az avokádó remek megoldás. Nagyon zsíros. Ha érett, kenhető mint a lágy vaj. Első alkalommal kérd ki egy hozzáértő szakács segítségét, mert főként a szupermarketekben ehetetlenül rossz apró avokádókat árulnak és ha ezzel találkozol először, elmegy a kedved az egésztől. Az érett avokádó fél kilónál is nagyobb és nagyon finom édeskés ízű gyümölcs.

Diók, magok, olíva, stb… Igen sok olajos dolog kapható, fogyaszd ezeket változatosan. A Biogreen gyárt itthon finom lenolaj tartalmú étkezési olajokat, az is kitűnő választás. Jobb boltokban beszerezhető.

Nem kell sok. Napi 3-4 evőkanálnak megfelelő zsírmennyiség bőven elegendő. Ha diót, mandulát vagy egyéb olajos magvat eszel, akkor se egyél többet alkalmanként egy evőkanálnál vagy naponta 5-6 evőkanálnál. Egy félkilós avokádó két napra elegendő zsírt tartalmaz.

A teljes megtartóztatás nem előírás a program során, de csökkentsd le a mennyiségüket annyira, amennyire lehetséges. A zsírosbödönt – ha van otthon – eladhatod.

———

Lássuk a 24. napot!

A cukorbetegség gyógyítható…

A cukorbetegség gyógyítható…

… mindössze 25 nap alatt, véglegesen. Az alábbi egy szinte bárki számára követhető program aminek célja a 2-es típusú diabétesz végleges kezelése mindössze 3-4 hét alatt. Hogy lehet ez? A válasz igen egyszerű: A program nulladik napján elmész a saját orvosodhoz, aki...

bővebben
0. nap – a felkészülés

0. nap – a felkészülés

Mielőtt belefogsz ebbe a programba, mindenképp vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal, aki jelenleg kezeli nálad a diabéteszt. Azzal, aki beállította az inzulinod vagy a gyógyszer adagod. Tájékoztasd arról, hogy egy életmód változtatást szándékozol csinálni. Mondd el...

bővebben
1. nap – Az üdítőitalok

1. nap – Az üdítőitalok

Üdvözlünk a 25nap.hu diabétesz programjának első napján. A mai feladat egyszerű: Hagyd abba az üdítőital fogyasztást! A hátralevő életedben soha többet ne igyál üdítőitalt. Sem kóla, sem tonik, sem a dobozos, gyümölcslének hívott italok nem szolgálják az egészséget....

bővebben