Oldal kiválasztása

Azt kell mondanunk, hogy a legnehezebb lépéseken már túl vagyunk. Innentől annak betartására kell figyelned, hogy tényleg ne igyál üdítőitalt és ne egyél fehér liszttel készült ételeket soha – SOHA!

A mai, a negyedik napi feladat egészen egyszerű, csupán egy kis odafigyelést igényel:

Fogyassz egészséges mennyiségben esszenciális zsírsavakat, például omega-3 olajokat.

Kitűnően megfelel a halolaj, az olíva és számos csíraolaj. Az általunk ismert legjobb keverékolaj amit Magyarországon kapni lehet az “Allblend” nevű olaj, ami hidegen sajtolt mogyoró, szója, dió és pórsáfrány olajok keveréke. Bioboltokban kapható.

Nagyon ajánljuk a különféle olajos magvakat, de ezek közül csakis a feldolgozatlan (nyers) a megfelelő. A pörköltnek semmi haszna nincs.

Dió, mogyóró, mandula, napraforgó a legkönnyebben beszerezhető. Figyelj arra, hogy frissen tört változatot szerezz, mert a kezeletlen magok a levegőn megavasodnak. Sajnos a szupermarketekben tavasszal már szinte csak avas magot árulnak. Jellegzetes szaga és íze van, ezeket ne edd meg!

Még egy lényeges dolog: egyszerre ne egyél meg többet, mint 10-15 mandulának vagy 5-8 diónak megfelelő mennyiségű magot. Vagy például egy kis marék szotyolát. Ezt lehet naponta többször, de egyszerre mindig keveset.

Diabétesz kezelésében értéktelenek a bolti finomított étolajok is. Ezek nagyon durva vegyszeres eljárással készülnek és azon kívül, hogy a gyártójuknak nagy hasznot hoznak, semmi értelme fogyasztani őket. Felejtsd el a Vénusz, Floriol és más agyonreklámozott finomított olajakat! Az olíva olajok közül is csak az extra szűz a megfelelő. Ezt a leszedés után 24 órával lepréselik, hogy jó minőségű Extra Szűz olívaolajat nyerhessenek. A szűrés és a palackozás folyamata során sem oldószert, sem hőt nem alkalmaznak. Az olajhoz nem adnak hozzá sem tartósítószert, sem adalékot. Az Extra Szűz olívaolaj a természetes előállítási folyamat után megőrzi eredeti zamatát és vitamintartalmát, ezen kívül telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag.

Eközben a szintén, egyébként helytelenül, olívaolajként hirdetett sansa – amely pomace és orujo néven is kapható – a sajtolás során keletkező maradványokból készülő zsiradék, melyet oldószerrel nyernek ki a megmaradt olívamasszából. Ez azt jelenti, hogy a már kisajtolt olívamasszát vegyi úton oldják ki újra, majd ahhoz, hogy annak valami íze legyen, 1 %-ban Extra Szűz olívaolajat adnak hozzá. Ezen 1 % alapján a gyártók és a forgalmazók feljogosítva érzik magukat, hogy használják az olívaolaj kifejezést, holott az csupán egy olíva-olajpogácsából készült olajat takar, amely megnevezést – a törvény előírásainak értelmében- minden így előállított termék esetében fel kellene tüntetni a termék címkéjén. A silány minőségű, olcsó készítmény a mediterrán országok legtöbbjében ma már kereskedelmi forgalomba is alig kerül – minőségét ez éppen eléggé bizonyítja.

Magyarországon azonban a megtévesztő címkéknek és a fogyasztók tájékozatlanságának köszönhető az, hogy a fogyasztók a legtöbb esetben az ár és nem a minőség alapján választják az olcsó mellékterméket, az Extra Szűz olívaolaj helyett. Így míg más európai országban száz olívaolaj vásárlásból összesen kettő sansa, addig hazánkban százból hatvan alkalommal a sansa mellett döntenek a vásárlók.

Te ne tedd!

Omega-3 kapszulák

Tökéletesen alkalmasak a mindennapi kiegészítésre. Amennyiben be tudsz szerezni 1 gramm vagy annál nagyobb omega-3 tartalmú halolaj alapú kapszulát, akkor abból vegyél be egyet minden étkezéskor, amikor csak szénhidrátot fogyasztasz. Az étellel egy időben. Ezzel mellesleg lassítani fogja a szénhidrát felszívódását is.

Kattints még egyet és olvasd el még EZT a margarinról.

És EZT is az olajról.

Gratulálok. Te most többet tudsz a zsírokról, mint a legtöbb táplálkozási szakértő. Használd fel ezt a tudást arra, hogy rendbe szeded a cukorbetegséged.

A 4. napi feladat tehát: Szerezz be egészséges olajat, olajos magvakat és fogyaszd őket rendszeresen!

———

Az 5. napi feladat itt található és ismerős lesz!

A cukorbetegség gyógyítható…

A cukorbetegség gyógyítható…

… mindössze 25 nap alatt, véglegesen. Az alábbi egy szinte bárki számára követhető program aminek célja a 2-es típusú diabétesz végleges kezelése mindössze 3-4 hét alatt. Hogy lehet ez? A válasz igen egyszerű: A program nulladik napján elmész a saját orvosodhoz, aki...

bővebben
0. nap – a felkészülés

0. nap – a felkészülés

Mielőtt belefogsz ebbe a programba, mindenképp vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal, aki jelenleg kezeli nálad a diabéteszt. Azzal, aki beállította az inzulinod vagy a gyógyszer adagod. Tájékoztasd arról, hogy egy életmód változtatást szándékozol csinálni. Mondd el...

bővebben
1. nap – Az üdítőitalok

1. nap – Az üdítőitalok

Üdvözlünk a 25nap.hu diabétesz programjának első napján. A mai feladat egyszerű: Hagyd abba az üdítőital fogyasztást! A hátralevő életedben soha többet ne igyál üdítőitalt. Sem kóla, sem tonik, sem a dobozos, gyümölcslének hívott italok nem szolgálják az egészséget....

bővebben