Oldal kiválasztása

Hagyd abba a cukor és különféle mesterséges édesítőszerek (sucralose, aszpartam, Nutrasweet, szacharin, stb…) fogyasztását. Édesítőszerként a mai naptól használj Steviát!

Vásárolj steviát!

A stevia egy növény. Dél-Amerikában őshonos, ahol a helyi indiánok használják több száz éve teaként étvágycsillapításra, bőrbetegségek (dermatitis, eczema, seborrhoea) ellen, vágási sebek esetén is, mert gyorsan hat, különösebb forradás nélkül.

Stevia rebaudiana leveleiből készített kivonatok becslések szerint több százszor édesebbek a cukornál.

A Stevia levelét, illetve az abból kinyerhető és az édes ízért felelős szteviozidokat sokfelé édesítőszerként használják, ízhatása azonos tömegű cukorénál mintegy 300-szor erősebb, lassabban alakul ki és tovább tart. A vércukorszintre nincs hatása, sőt még kissé növeli is a glükóztoleranciát.

Emiatt a stevia a cukorbetegek természetes édesítőszere.

Jó tulajdonságai édes íze mellett, hogy a lép, a máj, és a hasnyálmirigy működését serkenti, így hosszan tartó fogyasztás esetén képes a vércukorszintet csökkenteni. Cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott.

Nálam a kertben is megnő és májustól szeptemberig nagy mennyiségben hozza leveleit és virágait, amiből kitűnő, mézédes tea főzhető egyetlen gramm szénhidrát nélkül. Télire be kell menteni a lakásba, mert nem fagytűrő.

Ha kivonatot vásárolni mész, vegyél port és cseppeket is egyszerre. Próbáld ki, melyikkel boldogulsz jobban. Én jobban szeretem a cseppeket, abból is az alkoholos oldatot. A vizes is jó, de hűtőszekrényben kell tárolni felbontás után, emiatt nem vihetem magammal a táskámban. A különböző termékek édesítő hatása jelentősen eltérő lehet. Láttam már tízszeres különbséget is.

Az íze két hét alatt megszokható. Légy kitartó. A lényeg, hogy soha ne édesíts cukorral vagy aszpartammal.

———

És már mehetsz is a 10. napi feladatra.

A cukorbetegség gyógyítható…

A cukorbetegség gyógyítható…

… mindössze 25 nap alatt, véglegesen. Az alábbi egy szinte bárki számára követhető program aminek célja a 2-es típusú diabétesz végleges kezelése mindössze 3-4 hét alatt. Hogy lehet ez? A válasz igen egyszerű: A program nulladik napján elmész a saját orvosodhoz, aki...

bővebben
0. nap – a felkészülés

0. nap – a felkészülés

Mielőtt belefogsz ebbe a programba, mindenképp vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal, aki jelenleg kezeli nálad a diabéteszt. Azzal, aki beállította az inzulinod vagy a gyógyszer adagod. Tájékoztasd arról, hogy egy életmód változtatást szándékozol csinálni. Mondd el...

bővebben
1. nap – Az üdítőitalok

1. nap – Az üdítőitalok

Üdvözlünk a 25nap.hu diabétesz programjának első napján. A mai feladat egyszerű: Hagyd abba az üdítőital fogyasztást! A hátralevő életedben soha többet ne igyál üdítőitalt. Sem kóla, sem tonik, sem a dobozos, gyümölcslének hívott italok nem szolgálják az egészséget....

bővebben