Oldal kiválasztása

Milyen volt a tegnapi gyaloglás? Remélem jól esett. Nem is sejted, hogy csupán ez az első három nap milyen csodálatos változásokat indított el a testedben. Folytassuk is a teljes sikerig. A mai nap az izmaid regenerálódnak. Ez éppen olyan fontos, mint maga a gyaloglás vagy a kocogás. Ne becsüld le a másnapi pihentetés fontosságát!

A harmadik napi feladat:

Hagyd abba az összes fehér lisztet tartalmazó étel fogyasztását.

Ide tartozik a fehér kenyér, a péksütemények, az édes ill. sós sütemények, mint például a ropi, a száraz tészták és minden, ami lisztből készül…

A fehér lisztből készült tészták a cukorral azonos kategóriába tartoznak a diabétesz szempontjából. Szinte azonos mértékben és sebességgel emeli meg a vércukor szintjét és a szervezetünket arra kényszeríti, hogy fokozott inzulin kiválasztással és a felesleges energia zsírrá alakításával próbáljon védekezni ez ellen. Ráadásként tartalmaz egy alloxan nevű toxint, ami egy diabéteszt okozó mérgező anyag.

Dobd ki az összes fehér lisztet, amit otthon találsz és cseréld le teljes kiőrlésűre. Ha boltban veszed a kenyered, péksüteményed, csak olyat vegyél ezután, ami teljes kiőrlésű lisztből készült.

FIGYELEM! Nem mindegy, hogy lisztből vagy liszttel!

Nem “teljes kiőrlésű liszttel”. A különbség óriási. Vannak pékségek, ahol 5-10% teljes kiőrlésű lisztet kevernek a fehérlisztbe és abból sütik a kenyeret. Az még éppen ugyanolyan rossz.

Legalább a felhasznált liszt 50-60 százalékának kell teljes kiőrlésű lisztnek lennie ahhoz, hogy ehető legyen egy sütemény vagy kenyér. Létezik ilyen minden szupermarketben. Keresd meg, vagy kérd az eladóktól.

Ha rendszeresen étteremben eszel, jelezd a tulajdonosnak, hogy mi az elvárásod. Meg fogsz lepődni, hogy milyen fogékonyak erre a vendéglősök. Én eddig majdnem mindig sikerrel jártam. A gyorséttermek vagy a dobozos kiszállított ételek nem érnek semmit és nem is tudsz rajtuk változtatni. Felejtsd el. Annál az is jobb, ha nem eszel semmit.

A feladat tehát egyszerűen hangzik, de nem könnyű betartani:

Ne fogyassz fehér lisztet életed további részében!

Alakítsd át az éléskamrád, változtasd meg bevásárlási szokásaid és figyelj, hogy ne kerüljön fehér liszt a szádba.

———

Az 4. napi feladatot ide kattintva éred el!

A cukorbetegség gyógyítható…

A cukorbetegség gyógyítható…

… mindössze 25 nap alatt, véglegesen. Az alábbi egy szinte bárki számára követhető program aminek célja a 2-es típusú diabétesz végleges kezelése mindössze 3-4 hét alatt. Hogy lehet ez? A válasz igen egyszerű: A program nulladik napján elmész a saját orvosodhoz, aki...

bővebben
0. nap – a felkészülés

0. nap – a felkészülés

Mielőtt belefogsz ebbe a programba, mindenképp vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal, aki jelenleg kezeli nálad a diabéteszt. Azzal, aki beállította az inzulinod vagy a gyógyszer adagod. Tájékoztasd arról, hogy egy életmód változtatást szándékozol csinálni. Mondd el...

bővebben
1. nap – Az üdítőitalok

1. nap – Az üdítőitalok

Üdvözlünk a 25nap.hu diabétesz programjának első napján. A mai feladat egyszerű: Hagyd abba az üdítőital fogyasztást! A hátralevő életedben soha többet ne igyál üdítőitalt. Sem kóla, sem tonik, sem a dobozos, gyümölcslének hívott italok nem szolgálják az egészséget....

bővebben