3. nap – fehér lisztek

Milyen volt a tegnapi gyaloglás? Remélem jól esett. Nem is gondolja, hogy csupán ez az első három nap milyen csodálatos változásokat indított el a testében. Folytassuk is a teljes sikerig. A mai nap az izmai regenerálódnak. Ez éppen olyan fontos, mint maga a gyaloglás vagy a kocogás. Ne becsülje le a másnapi pihentetés fontosságát!

A harmadik napi feladat:

Hagyja abba az összes fehér lisztet tartalmazó étel fogyasztását.

Ide tartozik a fehér kenyér, a péksütemények, az édes ill. sós sütemények, mint például a ropi, a száraz tészták és minden, ami lisztből készül…

A fehér lisztből készült tészták a cukorral azonos kategóriába tartoznak a diabétesz szempontjából. Szinte azonos mértékben és sebességgel emeli meg a vércukor szintjét és a szervezetünket arra kényszeríti, hogy fokozott inzulin kiválasztással és a felesleges energia zsírrá alakításával próbáljon védekezni ez ellen. Ráadásként tartalmaz egy alloxan nevű toxint, ami egy diabéteszt okozó mérgező anyag.

friss fehér kenyér a diabéteszes halálaDobja ki az összes fehér lisztet, amit otthon talál és cserélje le teljes kiőrlésűre. Ha boltban veszi a kenyerét, péksüteményét, csak olyat vegyen, ami teljes kiőrlésű lisztből készült.

FIGYELEM! Nem mindegy, hogy lisztből vagy liszttel!

Nem “teljes kiőrlésű liszttel”. A különbség óriási. Vannak pékségek, ahol 5-10% teljes lisztet kevernek a fehérlisztbe és ebből sütik a kenyeret. Az még éppen ugyanolyan rossz.

Legalább a felhasznált liszt 50-60 százalékának kell teljes lisztnek lenni, hogy ehető legyen egy sütemény vagy kenyér. Létezik ilyen minden szupermarketben. Keresse meg, vagy kérje az eladóktól.

Ha rendszeresen étteremben étkezik, jelezze a tulajdonosnak, hogy mi az elvárása. Csodálkozni fog, milyen fogékonyak erre a vendéglősök. Én eddig majdnem mindig sikerrel jártam. A gyorséttermek vagy a dobozos kiszállított ételek nem érnek semmit és nem is tud rajtuk változtatni. Felejtse el. Annál az is jobb, ha nem eszik semmit.

A feladat tehát egyszerűen hangzik, de nem könnyű betartani:

Ne fogyasszon fehér lisztet élete további részében!

Alakítsa át éléskamráját, változtassa meg bevásárlási szokásait és figyeljen, hogy ne kerüljön fehér liszt a szájába.

És most következik a 4. napi feladat. Amennyiben eddig tetszik a program kérem, csatlakozzon. A program további lépései csak regisztrált felhasználóink számára ingyenesek. Regisztráljon, jelentkezzen be és kapja meg mind a 25 nap programját.

A  4. napon pedig a zsírokat vesszük nagyító alá